Medtalks: interview met 2 bestuursleden PVAP

Medtalks: interview met 2 bestuursleden PVAP

21-11-2023

 

Onze bestuursleden Paula en Ellen van Zeggeren hebben in oktober meegewerkt aan een online nascholing ‘Hoe neurologen en psychiaters erfelijke metabole ziekten kunnen herkennen in de praktijk’. Een van de ziektebeelden die in het programma behandeld wordt is acute porfyrie. Medewerkers van MEDtalks, een onafhankelijk multidisciplinair online platform voor medische professionals, hebben een korte video gemaakt van een vooraf opgenomen interview dat vertoond wordt tijdens de nascholing.
In het interview wordt besproken bij welke klachten of symptomen (verwoord vanuit het perspectief van de patiënt) neurologen en psychiaters de diagnose acute porfyrie zouden moeten overwegen. Er wordt veel aandacht besteed aan valkuilen die kunnen leiden tot missen of negeren van de diagnose.

Medtalks was zo vriendelijk om voor onze patiëntenvereniging een verkorte versie van het interview te maken (zonder het nascholingsgedeelte, dat alleen voor BIG geregistreerde artsen toegankelijk is). Bekijk de video hier: